Sidse på Café Retro

Sidse er en af de frivillige medarbejdere på Café Retro i Odder.

retro sidse

Til hverdag går Sidse på dagshøjskole, men en dag om ugen vælger hun at bruge sin tid i caféen.

Café Retro er et værested for unge mellem 13 - 25 år og ligger på gågaden midt i Odder. Stedet er også en alkoholfri café for gæster, der kommer ind fra gaden, og en genbrugsbutik, eftersom møbler og andet inventar leveres af Retroen Genbrug og er til salg.

Sidses arbejde består bl.a. i at betjene kunderne, tilberede mad og drikke, og handle. Hun kan godt lide, at opgaverne veksler, og at hun ikke ved, hvilke opgaver hun skal løse, før hun møder ind.

Sidse blev inspireret til at yde en frivillig indsats, efter at en af de pædagogiske medarbejdere havde været på besøg på dagshøjskolen og havde fortalt så varmt og levende om stedet.

Efterfølgende var hele holdet blevet inviteret til frokost på caféen, og så var isen brudt.

Den åbenhed og varme, der præger stedet, fik Sidse til at melde sig som frivillig. Hun elsker den atmosfære, der er i caféen, den gode omgangstone og ungdomsmiljøet. Hun ønsker at hjælpe de unge og gøre en forskel.

cafe retro

Fakta om Café Retro
Caféen er udviklet gennem et samarbejde mellem Odder Kommune og KFUM's Sociale Arbejde. Den daglige drift bæres oppe af overskuddet fra Retroen Genbrug på Rodsteenseje og hjælp fra de frivillige. Uden de frivilliges indsats havde Café Retro ikke eksisteret.

Café Retro er en alkoholfri café til unge, hvor de gratis kan benytte computere med internetforbindelse, poolbord, fodboldspil, video, guitar og meget mere.

 

Find forening

find forening

Frivilligjob

find frivilligjob

Selvhjælp

selvhjelp

Kalender

kalender

Facebook

facebook

Frivilligcenter Odder // Pakhuset, Banegårdsgade 5, 8300 Odder // Telefon: 30 84 34 80 // E-Mail
Åbningstider: Mandag 9-15 // Tirsdag 9-14 // Torsdag 9-14

Forfra Webdesign
En del af Moesborg NET-UP