Mikkel er bestyrelsesmedlem

 Mikkel

 

”Egentlig tænker jeg ikke over, jeg er frivillig”

 

 - Mikkel er bestyrelsesmedlem i Odder Kulturforening

Mikkel Drejer Bertelsen er uddannet journalist. Han er efterskolelærer på Eriksminde Efterskole og har arbejdet der i halvandet års tid. Mikkel og hans kæreste flyttede fra Aarhus til Odder kommune. Da de ikke kendte så mange i byen, valgte Mikkel at gå ind i bestyrelsen i Odder Kulturforening, simpelthen for at udvide omgangskredsen, etablere sig og møde nye, spændende folk.

Hvad giver det dig at være frivillig?

 Det giver mig en mulighed for at engagere mig i min nye hjemstavn, så jeg kan få nye bekendtskaber og lære en ny kommune at kende. Jeg har altid bare kørt igennem Odder, aldrig stoppet op her. At være bestyrelsesmedlem i kulturforeningen er givende for mig. Egentlig tænker jeg ikke over, jeg er frivillig.

Før i tiden var det et kulturråd og ikke en forening. Den forandring skete for ca. et år siden.
Vi har som kulturforening en pose penge, vi kan uddele til forskellige kulturfremmende arrangementer og projekter. Bestyrelsen bestemmer ikke hvem, der skal have penge. Det er alle medlemmerne i foreningen, der afgør, hvem der skal have penge.

Der er kommet en større gennemsigtighed i hvem, der modtager støtte, og det er med til at vise alle de gode mennesker, der gør noget her i kommunen uden at få en rød reje for det, hvilket er ret givende. Vi bidrager økonomisk til folk, der brænder for en bestemt sag eller projekt.

Kan du fortælle om en oplevelse som frivillig, der har gjort særligt indtryk på dig?

 Vi har støttet med penge til et projekt i Økologiens Have, hvor der vil blive indkøbt instrumenter, som er legeredskaber til besøgende børn. Det projekt har gjort stort indtryk på mig. Det er meget marginalt, men at noget så simpelt kan give så meget glæde er fedt. At se ansøgerne blive så glade, når de får besked om, at de er godkendt til at modtage økonomisk støtte til et projekt, gør stort indtryk på mig.

Er der noget, du er særligt stolt af at have bidraget med som frivillig?

Jeg synes, det er fedt at være vidne til, hvordan et tidligere kulturråd er blevet til en kulturforening. Odder Kommunes kulturliv er blevet mere demokratiseret, hvilket gør, at flere mennesker kender til foreningen, og der er langt mere opmærksomhed på det nu. Den forandring er jeg stolt af at være en del af.

Hvad kunne du ønske dig for frivilligheden i fremtiden?

 I gamle dage kunne man sagtens få forældre til at troppe op, hvis der f.eks. var et idrætsstævne. Så kunne forældrene komme og være frivillige, stå i en bod, kigge efter børnene, osv. I dag er det meget svært at engagere folk i sådan noget, som jo også er en form for frivillighed og foreningsliv.

Jeg ville ønske, at folk tog sig tid til at indse, at noget af det stof, det her land er gjort af, er, at folk møder op og vil noget med hinanden. Uanset om det er deres barns idrætsforening, en kulturforening, en skakforening eller andet. Bare det der med at man tropper op til noget og møder folk og har en holdning til tingene og vil noget med hinanden, uden at man skal have løn for det.

Fakta om Odder Kulturforening

  • Etableret i januar 2019 med det formål at samle alle gode kræfter, som findes i kulturlivet, så de kan samarbejde om at skabe kulturelle aktiviteter og oplevelser i Odder Kommune 
  • Der er 9 personer i bestyrelsen (inklusiv suppleanter)
  • Har 180 medlemmer
  • Uddeler 250.000 kr. om året til støtte til kulturprojekter
  • Holder 4 årlige medlemsmøder
  •  Det er gratis at være medlem

Vil du være med? Så send en mail til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find forening

find forening

Frivilligjob

find frivilligjob

Selvhjælp

selvhjelp

Kalender

kalender

Facebook

facebook

Frivilligcenter Odder // Pakhuset, Banegårdsgade 5, 8300 Odder // Telefon: 30 84 34 80 // E-Mail
Åbningstider: Mandag 9-15 // Tirsdag 9-14 // Torsdag 9-14

Forfra Webdesign
En del af Moesborg NET-UP