Jon og Prikken over i'et

Jon er en frisk og handlekraftig mand på 75 år. Han har været aktiv i foreningen Prikken over i'et siden 2003.

jon og prikken

Man kan beskrive foreningens arbejde som en form for nabohjælp i et udvidet nabolag, der omfatter hele Odder Kommune.

Foreningen fungerer sådan, at en borger med behov for hjælp kontakter en fra styregruppen, som så uddelegerer opgaven. 

Det kendetegner de borgere, som får hjælp af foreningen, at de hverken har midler til - eller mulighed for - selv at løse opgaven. 

Som frivillig har man sædvanligvis en til to opgaver om måneden, og opgaverne er meget forskellige. Nogle gange er der tale om et køleskab, der skal afrimes, et nyt møbel der skal samles, eller noget tungt der skal flyttes. 

Foreningen kan hjælpe med visse indkøb og opgaver som eksempelvis borddækning til en rund fødselsdag. En frivillig fra foreningen har specialiseret sig i at lære dansk til udlændinge og vejlede i, hvordan man begår sig i det danske samfund. Foreningen kan være behjælpelig med bisiddere ved lægebesøg eller kontakt til det offentlige.

Der er også opgaver i den mere lette og fornøjelige ende. Som når en borger ønsker en chauffør til en glad aften i byen eller en ledsager til sportsarrangementer.

Jon har været aktiv som frivillig i mange år og synes, det er sjovt. Han kan lide, at der sker noget, og han trives med en stor omgangskreds. Hans virke i Prikken over i'et giver ham mulighed for at følge med i, hvad der sker i Odder, og så kan han lide at løse opgaver. 

Der følger også mange uforudsete oplevelser med det frivllige arbejde. Jon har eksempelvis været på Tunø for at hjælpe en lokal afdeling af Prikken over i'et på benene. 

En gang om året takkes de frivillige for deres indsats, når foreningen afholder en udflugt for alle frivillige og deres ægtefæller.

prikken over iet

Find forening

find forening

Frivilligjob

find frivilligjob

Selvhjælp

selvhjelp

Kalender

kalender

Facebook

facebook

Frivilligcenter Odder // Pakhuset, Banegårdsgade 5, 8300 Odder // Telefon: 30 84 34 80 // E-Mail
Åbningstider: Mandag 9-15 // Tirsdag 9-14 // Torsdag 9-14

Forfra Webdesign
En del af Moesborg NET-UP