Flemming er Natteravn

 Flemming

 

”Forskellighed giver styrke”

 

 

- Flemming er frivillig i Odder Natteravne

 

 

 Flemming er 54 år og bor i Odder sammen med sin familie. Han er medstifter af Odder Natteravne. Hans hustru Anita er også Natteravn. Flemming er forhenværende brandmand og bygningsmaler. Da hans børn blev teenagere, stod det klart for ham, at han var forpligtet til at tage ansvar for sine egne unge mennesker. Derfor valgte Flemming at blive Natteravn i Odder.

Hvad giver det dig at være frivillig?

Det giver mig meget. Det er udelukkende positivt, fordi det giver mening. Jeg kan huske, da vi startede op. Vi var omkring 3-4 Natteravne, der blev enige om at starte Odder Natteravne. Det kom sig af, at vi selv havde nogle unge mennesker, der måske var lige friske nok indimellem. Vi følte, vi var nødt til at gå ture i nattelivet og observere, hvad der foregik. Vi gik selvfølgelig ikke ind på værtshusene og diskotekerne, men var synlige udenfor. Det fik positive reaktioner.

Jeg kan huske, at vores egne unge mennesker syntes, det var op ad bakke, at vi skulle være der. De sagde, det ikke var fedt, vi skulle se dem feste med deres venner. Men det sjove er, at det vendte den allerførste gang, vi mødte dem i nattelivet. Den flovhed, de unge mennesker havde givet udtryk for i starten, blev vendt til stolthed. De var stolte over, at vi som deres forældre gad at gå rundt om natten og bidrage til ro og tryghed på gaden.  

Det er vigtigt for mig at understrege, at vi ikke blander os i noget. De unge mennesker skal selv opsøge os, og dét gør de gerne. Vi går tre Natteravne sammen, både kvinder og mænd i forskellige aldre, hvilket er en kæmpe fordel. Forskellighed giver styrke. Hvad den ene ikke kan, det kan den anden.

Før i tiden anede ingen, hvem vi var, når vi kom gående på gaden i vores gule jakker. I dag kender folk os og er glade, når de ser os.

Det giver mig så meget at være frivillig Natteravn i Odder. Jeg får jo også motion og masser af luft, da gåturene varer fra kl. 23 til omkring kl. 3 om natten. Det er også meget socialt, da vi får os nogle gode snakke, når vi er ude at gå, både med hinanden og med de unge. Uden frivillighed ville der ikke være meget skæg.

Kan du fortælle om en oplevelse som frivillig, der har gjort særligt indtryk på dig?    

Vi går som regel oppe ved centrum, hvor vi sommetider ser piger, der går helt alene og selv skal sørge for at gå hjem. Jeg har lagt mærke til, at det er som om, de lægger sig lige i kølvandet på os Natteravne for at få lidt tryghed med på deres færd. Det kan måske lyde som en lille, ubetydelig ting, men det er det ikke. Det giver en stor glæde at bidrage til, at nogen føler sig trygge.

Det minder mig om, at nogle unge mænd jo godt kan spille lidt med musklerne, når der kommer alkohol indenbords. Det kan hjælpe, at vi Natteravne bare går forbi. Det er som om, at når de ser os, så falder de lidt til ro.   

Os, der har gået tur sammen, snakker selvfølgelig om det, hvis der er sket noget usædvanligt. Når jeg kommer hjem efter en gåtur, kan jeg godt sidde og spørge mig selv, om det egentlig har nyttet noget. Har vi undgået noget? Men jeg kommer hurtigt på andre tanker og er sikker på, at vores indsats er med til at få lidt ro på gemytterne.  

Er der noget, du er særligt stolt af at have bidraget med som frivillig?

At Odder Natteravne blev til noget. At opstarten blev til noget, og at det ikke bare blev ved snakken. Jeg er også stolt af den opbakning, der kommer fra de unge mennesker. Og forskellige forretninger, der støtter os økonomisk. Det giver mig en tilkendegivelse af, at det er noget godt, vi har gang i. Det er et skulderklap med al den opbakning.

Hvad kunne du ønske dig for frivilligheden i fremtiden?

Det er sgu meget nemt. Jeg ville ønske, der var flere, der meldte sig som frivillig Natteravn i Odder. Jo flere Natteravne vi er, jo mindre skal vi gå. Vi går kun fredag nat, men vi har et ønske om at ville gå torsdag nat også, hvis flere meldte sig på banen.

Fakta om Odder Natteravne

  • Stiftet i 2016
  • Natteravnene er IKKE et lokalt vagtværn eller opsyn. Det er omsorgsfulde voksne, som gerne vil gøre en indsats for at skabe et trygt og godt lokalmiljø, livsglæde og positivt samvær
  • Der er omkring 25 medlemmer i Odder Natteravne
  • Minimumsalderen for medlemmer er 20 år

Har du spørgsmål eller lyst til at høre mere om at blive frivillig i Odder Natteravne? Så kan du finde foreningen på: http://odder.natteravnene.dk/Kontakt, på Facebook eller ringe på tlf.: 22358646

Find forening

find forening

Frivilligjob

find frivilligjob

Selvhjælp

selvhjelp

Kalender

kalender

Facebook

facebook

Frivilligcenter Odder // Pakhuset, Banegårdsgade 5, 8300 Odder // Telefon: 30 84 34 80 // E-Mail
Åbningstider: Mandag 9-15 // Tirsdag 9-14 // Torsdag 9-14

Forfra Webdesign
En del af Moesborg NET-UP