Frivillig - for hvem?

 

Klumme af Steen Bille, mangeårig frivillig, ex-journalist, formand for KulturHub Odder og bestyrelsesmedlem
i Frivilligcenter Odder, 8. juni 2021. 

 

Det gik op for mig dén dag, min søn på dengang 17 år væltede ind ad døren, smed sin sportstaske i gangen og kom ind til mig i køkkenet.

“Far, det er så godt, I fik gang i det motionscenter. Det er hyggeligt at være der. Når vi træner, får jeg osse snakket med en på 40, og det gør jeg jo ingen andre steder!”

Lige dér forstod jeg det rigtigt, helt glad i sjælen:  At være frivillig er at give og få på én og samme tid.

Egentlig havde jeg sammen med andre frivillige knoklet i årevis for at etablere et foreningsbaseret motionscenter for at give de mange, der ikke havde tid til at træne på faste ugedage, en tilbud om at motionere, når de kunne. Og det var mange glade for i så stort et omfang, at de strømmede til.


Ofte lød der et tak og ros til os frivillige
, der havde givet dem den mulighed, og mange kom hen og spurgte “hvorfor gider I gøre det her og bruge så mange timer om ugen på det?” De havde jo selv travlt med arbejde, børn, indkøb, almindelige gøremål.

På vores side tænkte vi egentlig ikke meget over, hvorfor vi var frivillige sammen ofte og i årevis. Vi syntes jo bare, at det var skønt, at så mange mennesker havde lyst til at bruge tilbuddet, at og de anerkendte vores frivillige indsats.


Men sønnens ord
gjorde det med ét klart for mig, at jeg selv blev fyldt med glæde ved at være frivillig. Ikke blot af følelsen af at give mig selv til noget, andre kunne lide. Men også af følelsen af selv at blive beriget af det nye, afslappede fællesskab, der voksede frem mellem motionister og frivillige.

Tonen var uhøjtidelig, folk snakkede sammen på tværs af alder og erfaringer, hjalp hinanden og passede på centret.

Fællesskabet blev allerede grundlagt i de mange måneder, vi gik sammen og gjorde den gamle barakbygning klar. Det knyttede os tæt sammen og udvidede i den forstand hinandens kendskab til byen.


Min søns ord snurrede
lige min hjerne en omgang, og jeg indså, at jeg ved at give min arbejdskraft som frivillig koblet til mit engagement, samtidig mærker mængder af glæde, socialt samvær og en dyb værdi ved at gøre en fælles interesse til alles fornøjelse.

 

Bliv Frivillig

frivilligjobodderogoplandudendk 

Find forening

find forening

Selvhjælpsgrupper

selvhjelp

Facebook

facebookforsidebilleder

Frivilligcenter Odder // Pakhuset, Banegårdsgade 5, 8300 Odder // Telefon: 30 84 34 80 // E-Mail
Åbningstider: Mandag 10-15 // Tirsdag 10-15 // Torsdag 10-15

Forfra Webdesign
En del af Moesborg NET-UP