Frivilligt arbejde - stærkt på dit CV

 Kasper Tomshj 1

Klumme af Kasper Tomshøj, direktør for IT-virksomheden Novavision Software A/S i Odder og bestyrelsesmedlem i Frivilligcenter Odder: 

 

Erfaringer ved siden af arbejdslivet kan betyde meget for dig, der søger nyt job.


Det var Chris
, som stak ud fra mængden. Og det var ikke på grund af hans faglige kvalifikationer, men hans erfaringer med frivilligt arbejde.

Jeg ville ansætte en it-konsulent til oplæring i vores amerikanske afdeling. Chris søgte – han havde en master i medicinske hjælpemidler (robotproteser og semi-automatiserede hjælpemidler til handicappede. Ingen erfaring med grafisk IT.

Når man – i corona-tider – skal ansætte medarbejdere i et andet land, er det svært at fange den personlige udstråling – mennesket – og få den der fornemmelse af, om den potentielt nye medarbejder passer ind, gør sit arbejde, som vi nu synes, at det skal gøres.


Hvad gør man så?

Man leder efter mennesket, værdierne, i de papirer, man har til rådighed.

I det lys var det nemt – der var to ting, som især gjorde udslaget:

1.      Chris havde ikke fundet ansættelse lige efter, at universitetet var afsluttet (det var i juni sidste år, og amerikanske virksomheder havde fuldt stop på ansættelser), Så Chris tog fuldtidsarbejde som team leder i den burger biks, hvor han før havde studiearbejde.

2.      Chris havde ved flere lejligheder i sit unge liv lavet frivilligt arbejde – var rejst ud med en organisation, som har bygget skoler og lægeklinikker i Mellemamerika.

 

Begge dele vidner om en fyr, som kan tage fat – og som tager ansvar for holdet. Som har erfaring med at motivere sig selv og andre. Det er sådan en type, man gerne selv vil være på hold med.

Når man som leder skal ansætte nye medarbejdere, mødes man ofte med en ret stor stak ansøgninger. De fleste har relativt gode forudsætninger for at dække stillingen. De kan helt uretfærdigt ligne en stor ensartet gruppe.

Uanset om det handler om en direktør eller en piccoline, er det vigtigt for en virksomhed, at alle medarbejdere kan række ud over deres egen sfære og har overskuddet til at samle en bold op, hvis de ser, at den er faldet på gulvet.

Sagt på en anden måde – at de indser, at de selv er en vigtig aktiv del i det fælles mål, man har i den organisation man er ansat i.

 

Som leder er engagement i frivilligt arbejde et vidnesbyrd om ansvar, engagement og personligt overskud. Det kan sagtens trumfe bedre tekniske kvalifikationer hos andre ansøgere.

Bliv Frivillig

frivilligjobodderogoplandudendk 

Find forening

find forening

Selvhjælpsgrupper

selvhjelp

Facebook

facebookforsidebilleder

Frivilligcenter Odder // Pakhuset, Banegårdsgade 5, 8300 Odder // Telefon: 30 84 34 80 // E-Mail
Åbningstider: Mandag 10-15 // Tirsdag 10-15 // Torsdag 10-15

Forfra Webdesign
En del af Moesborg NET-UP