Anne er lektiehjælper

 frivilligportrt1.jpg

 

 

”Mine venner synes det er lidt mærkeligt at jeg er frivillig 

og laver frivilligtarbejde uden at få penge for det.                   

Men jeg vil gerne lave frivilligt arbejde fordi det betyder noget, 

og fordi jeg kan gøre en personlig forskel for andre”

 

 

 

Anne Kirstine Bech Asaa på 16 år er frivillig lektiehjælper for en 12-årig pige gennem Odder Frimenigheds initiativ ”Familieven”. Hun startede kort før sommeren i 2020, og dette er hendes første oplevelse med at være frivillig.

 

Hvad giver det dig at være frivillig?

Altså, jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at være lektiehjælper, og det var sådan, jeg kom i gang. Det giver mig en ro at vide, at jeg har gjort noget godt den dag. Det betyder også meget for mig, at jeg kan hjælpe nogen og bringe dem glæde. Tit når vi er færdige med at lave lektier, så spiller vi brætspil – for eksempel ”Hint Junior” - hvor vi tit griner af og med hinanden. Det kan jeg virkelig godt lide.


Kan du fortælle om en oplevelse som frivillig, der har gjort særligt indtryk på dig?

Jeg startede som lektiehjælper lige inden min konfirmation, og vi skulle sætte telt op i baghaven. Hende som jeg er lektiehjælper for har nogle gange lidt svært ved at være ude blandt andre, men hun tog med hjem til mig og var med til at sætte teltet op. Det blev en virkelig fin mulighed for hende og jeg til at lære hinanden at kende, og samtidig blev det også en god oplevelse for hende af at være tryg sammen med nye mennesker.


Er der noget, du er særligt stolt af at have bidraget med som frivillig?

Jeg føler ikke nødvendigvis, at jeg har udrettet særlig meget endnu. Jeg kan nok godt se, at jeg har gjort en lille forskel – jeg får hende til at grine, og vi hygger os. Jeg synes ikke, jeg har gjort noget stort, men de små glæder er også vigtige at have, og dem kan jeg mærke. Hendes mor har godt nok også sagt, at det er tydeligt, hun er vokset i den tid, jeg har været her, men jeg kan ikke altid selv se det. Jeg føler jo bare, at jeg er hendes ven, og vi har det hyggeligt sammen.


Hvad kunne du ønske dig for frivilligheden i fremtiden?

Mine venner synes, det er lidt mærkeligt, at jeg er frivillig og laver frivilligt arbejde uden at få penge for det. Det kan også godt være fristende at sidde derhjemme og se Netflix i stedet for at gå ud og gøre noget. Men jeg vil gerne lave frivilligt arbejde, fordi det betyder noget, og fordi jeg kan gøre en personlig forskel for andre.

Jeg kunne godt tænke mig at blive ved med at være frivillig, både i gymnasiet og når jeg bliver voksen.

 


 

Fakta om Familieven

  • Familieven er en del af Odder Frimenighed.
  • I Familieven er der en gruppe frivillige, som tilbyder en håndsrækning til familier og gravide. Det kan f.eks. være praktisk hjælp i hjemmet og samvær, leg, aktivitet med børn/unge.

Har du spørgsmål eller lyst til at høre mere om mulighederne for at blive eller få en frivillig Familieven? Så kontakt Jonna på 2812 9804 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også kontakte Frivilligcenter Odder på 3084 3480 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du vil høre om flere muligheder for at være med i frivillige fællesskaber.

 

Bliv Frivillig

frivilligjobodderogoplandudendk 

Find forening

find forening

Selvhjælpsgrupper

selvhjelp

Facebook

facebookforsidebilleder

Frivilligcenter Odder // Pakhuset, Banegårdsgade 5, 8300 Odder // Telefon: 30 84 34 80 // E-Mail
Åbningstider: Mandag 10-15 // Tirsdag 10-15 // Torsdag 10-15

Forfra Webdesign
En del af Moesborg NET-UP